Uitnodiging: informatieavond donderdag 2 november 2023

Het college van B&W heeft op 10 oktober 2023 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ROOTZ ter inzage te leggen. Het plan ligt sinds 18 oktober jl. zes weken ter inzage tot 28 november 2023. Tijdens de informatieavond delen we graag de plannen. Wees van harte welkom.

Informatiebijeenkomst ontwerpbestemmingsplan ROOTZ

Wees welkom op donderdag 2 november om 19.00 uur

Op deze locatie zijn er plannen voor het ontwikkelen van een nieuwe buurt, genaamd ‘ROOTZ’. Tijdens een informatieavond op donderdag 2 november om 19.00 uur in paviljoen ROOTZ, aan het Surinamepad 2 in Haarlem lichten we de plannen en de vervolgstappen graag toe. Wees van harte welkom. 

Wat gaat er gebeuren?

ROOTZ wordt een levendige en groene buurt, waar wonen, werken en elkaar ontmoeten centraal staan. De bestaande gebouwen van het Belcanto-terrein maken plaats voor woongebouwen met in totaal maximaal 697 koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Rondom het entreepaviljoen van het voormalige belastingkantoor komen verschillende voorzieningen, zoals een apotheek, fietsenmaker en een ontmoetingsplek voor de buurt. Een mobiliteitshub (Smart Dock) en een Gastenhuis maken ook deel uit van het plan. De gemeenteraad stemde in oktober 2021 in met het stedenbouwkundig plan voor ROOTZ. Om ROOTZ te kunnen realiseren, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. In een bestemmingsplan staat waar gebouwd mag worden, en waar een gebouw of grond voor gebruikt mag worden. Het college van B&W heeft op 10 oktober 2023 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ROOTZ ter inzage te leggen. Het plan ligt sinds 18 oktober jl. zes weken ter inzage tot 28 november 2023. Het plan is te vinden via www.ruimtelijkeplannen.nl (gebruik de zoekterm ‘ROOTZ’).

Wat gaat er gebeuren?

Opzet informatiebijeenkomst

Inloop vanaf 18.45 uur, we starten om 19.00 uur. Aanmelden kan via contact@rootzhaarlem.nl. De avond is plenair en start met een presentatie van het ontwerpbestemmingsplan, gevolgd door een vragenronde. De gemeente geeft daarna een toelichting over de vervolgstappen en de procedure.

Schalkwijk-Midden: stad tussen de bomen

ROOTZ bevindt zich in Schalkwijk-Midden. Dit kantorengebied verandert de komende jaren in een levendige woonwijk. Een woonwerkgebied met veel groen en ongeveer 1.200 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Met nieuwe voorzieningen, horeca en volop ruimte om elkaar te ontmoeten. Auto’s en asfalt gaan eruit en bomen erin. Zo ontstaat een groen wandelgebied dwars door Schalkwijk dat het Spaarne Gasthuis en winkelcentrum Schalkwijk met elkaar verbindt.

Vervolgcommunicatie en/of vragen?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je aan en blijf op de hoogte! De vervolgcommunicatie verloopt per e-mail. Heeft u in de tussentijd vragen, stel ze gerust via contact@rootzhaarlem.nl.